Utställning i Mästers galleri vid Svaneholm Slott (Skurup-Skåne)

collage-hög-textilarna_redi-001Textilarna från SKHF, ställer ut i Mästers Galleri vid Svaneholm Slott.

Två helger i augusti

10-11 & 17-18 augusti alla dagar öppet från kl. 10.00–16.00.

6 textilkonstnärer visar sina alster inom följande tekniker:

Kersti Totting: Sysslar med konsthantverk av olika slag. Just nu är det tovning med ull och siden Nunoteknik som gäller. Experimenterar med olika blandningar av guteull från mina egna Gutefår och finull.

Marianne Lossing: Jag skapar bilder av växtfärgad ull. Endera sätter jag bilderna inom glas och ram, eller så tovar jag den färdiga bilden på gammaldags manér till en vepa.

Ursula Weiland: Vävning & yllebroderi. Med garn och tråd skapar jag mina alster. Tavlor, kuddar och annat.

Ulla Kristiansson Westhoff: att skapa är livsglädje. Jag sysslar med olika tekniker bl a måleri, sidenmåleri/free stitch broderi, gör collage/tygapplikationer. Skapar till största del tavlor av mina alster.

Kristina Persson: Att få vara kreativ, med händerna som verktyg ger mig påfyllning av energi. Hantverken är sömnad – brudklänningar och fest kläder till dem med unik kropp, assessorer utav garn. Mitt mål med produkterna är att det skall vara användbart, praktiskt och färgmässigt förgylla användarens sinnen.  Hattar, mössor, mobil och iPad fodral, väskor, handleds värmare m.fl.

Christina Skovmose: Tovning & Nunotovning. Jag älskar färgerna och den kreativa processen, för att skapa unika produkter i siden och ull (nunotovning). Jag gör sjalar, kläder och kuddar.

Vi kommer, att arbeta i Galleriet under alla fyra dagar med våra olika tekniker, kom in och bli inspirerade. Vi vill skapa ett stort gemensamt alster, där alla våra tekniker kommer att synas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s